Descriere
Strămoșii spuneau despre ambrozia că întinerește organismul și o denumeau “Ambrozie”, “Pergă”, “Pâinea Albinelor”, “Mâncarea Zeilor”, “Fântâna Tinereții“ sau “Ambrozia Zeilor”.
CE ESTE AMBROZIA?
Ambrozia este sursa de nutriție principală a albinelor și a larvelor acestora.
Ea este, de fapt, un amestec de salivă, nectar și polen colectat de albinele lucrătoare.
Ambrozia este considerată a fi un aliment complet, deoarece conține toți nutrienții necesari pentru o sănătăte robustă a corpului uman.
Ambrozia HaliKali este bogată in fitohormoni, flavonoizi, aminoacizi liberi, minerale, vitamine și alte substanțe biologic active, având o biodisponibilitate de cel puțin trei ori mai mare decât polenul de albine.
Ambrozia HaliKali obținută conține 4000 mg per 100 g aminoacizi liberi, în timp ce polenul apicol conține doar 700 mg per 100 g de aminoacizi.
BENEFICII
Ambrozia are o acțiune benefică pentru:
tratamentul alergiilor, tratarea condiții de anemie, stimulează apetitul, arterioscleroza, astm, deficit de atenție, reumatism cronic, colite, depresie, pierdere memorie, febra fânului, insomnie, normalizarea activității intestinale, reducerea nivelului de colesterol, reducerea tensiunii arteriale ridicate, atenuarea efectelor drogurilor și poluanților, sarcină și alăptare, muncă fizică și/sau psihică intensă.
Ambrozia este singurul aliment natural care conține toate cele 22 de elemente din care organismul uman este compus.
Ambrozia HaliKali:
– Produce efecte stimulante asupra axului hipofizo-cortico-suprarenal;
– Crește cantitatea ATP (Adenozin Trifosfat), energia macroergică fundamentală;
– Protejează axul de alarmă simpato-adrenergic la solicitare informațională mare;
– Crește cantitatea de hemoglobină și hematocritul;
– Are efecte favorabile asupra fondului comun al aminoacizilor plasmatici, în special asupra tioaminoacizilor;
– Protejează ficatul, în cazul intoxicațiilor cu tetraclorură de carbon CCl4 (dovedit prin examen histopatologic);
– Produce o cantitate mare de energie, îmbunătățește aportul de oxigen și sporește performanța (atletism);
– Reduce nivelul de colesterol negativ și al trigliceridelor din sânge (cei doi factori principali în afecțiunile cardiace);
– Previne dezvoltarea tumorilor;
– Luptă cu alergiile, permițând corpului să dezvolte o rezistență sporită împotriva polenului plantelor;
– Îmbunătățeste sistemul imunitar, datorită conținutului ridicat de minerale și vitamine;
– Elimină stresul și normalizează somnul, datorită conținutului ridicat de acizi grași esențiali;
– Regenerează corpul fizic prin inversarea procesului de îmbătrânire, datorită conținutului ridicat de antioxidanți;
– Ajută la menținerea corpului fizic la parametrii normali de greutate, prin îmbunătățirea proceselor metabolice și eliminarea grasimii toxice;
– Stimulează apetitul și ajută la reglarea funcției sistemului digestiv;
– Participă la tratarea simptomelor artritei, prin reducerea inflamațiilor;
– Tratează impotența;
– Previne simptomele asociate cu febra fânului (rinita alergică), cum ar fi: lăcrimare, strănut, rinoree, congestie nazală și a altor boli legate de alergii.
De reținut: dacă sunteți alergic la înțepătura de albină, polenul de albine poate cauza reacție anafilactică (reacție alergică severă).
Deși persoanele cu alergii pot prezenta o reacție alergică ca urmare a consumului de ambrozie, terapia cu ambrozia este o modalitate bună de a fortifia sistemul imunitar și a reduce sensibilitatea la alergii.
Cercetările medicale au demonstrat că nu interacționează negativ cu alte medicamente, vitamine și suplimente.
– Se îmbunătățesc indicatorii hematohemoglobinici în anemii hipocrome;
– Se îmbunătățește starea generală la nivel clinic și a unor indicatori de laborator (transaminaze, timol, raportul albumine/globuline etc.) în hepatite acute, virale şi cronice (evolutive şi persistente);
După 60 zile de administrare, a ambroziei HaliKali:
– Se îmbunătățește starea generală în steatoze hepatice;
– Redresează din punct de vedere clinic și biochimic în cazuri de denutriție secundară, hipoproteinemie, astenie, debilitate fizică generală, activități cu consum mare de energie fizică și/sau mentală;
– Sprijină ca adjuvant dietoterapeutic în contracararea efectelor hepatotoxice sau anemiante, în cadrul tratamentelor majore cum ar fi tratamentele cu citostatice, cobaltoterapie etc.
COMPOZIȚIE
Compoziția chimică exactă a ambroziei depinde de plantele de pe care albinele au colectat polenul; astfel, nu există două bucăți de ambrozie care să fie identice.
Totuși, ambrozia iși păstrează de obicei proprietățile benefice pentru sănătatea umană, indiferent de diferențele din compoziție.
În general ambrozia conține:
– 55% carbohidrați;
– 35% proteine;
– 3% minerale și vitamine;
– 2% acizi grași esențiali;
– 5% amestec de ingrediente (aminoacizi, selenium etc.).
Recenzii
Nu există recenzii până acum.