Blog

ZINCUL UN MICRONUTRIENT ESENŢIAL!

Zincul este unul din mineralele importante pentru organism. Este urmatorul, după fier, din punctul de vedere al concentraţiei sale în organism.
Peste 200 de enzime implicate în sinteza ADN şi în metabolismul macronutrienţilor necesită zinc pentru funcţionarea corectă.
Zincul folosit sub formă coloidală are proprietăţi antioxidante şi este recunoscut pentru creşterea imunităţii organismului.
Lipsa zincului din organism permite acumularea excesivă a radicalilor liberi responsabili, printre altele, cu apariţia cancerului şi a sterilitătii.
Zincul se găseste în alimente precum: gălbenuşul de ou, peşte, stridii,ficat, fasole, linte, carnea de pui sau curcan, dar şi în fructe ca: vişine, cireşe, pere sau nuci.

Sursa foto: adevarul.ro

Necesarul zilnic de zinc este de 10-15 mg/zi, dar în organism cantitatea de zinc este de aproximativ 1.8 grame. În mod normal, cantitatea de 10-15 mg/zi ar trebui să poata fi luată din alimentaţia zilnică. Din păcate, doar 30-50% din cantitatea de zinc pe care o primim din alimentele pe care le consumam de-a lungul zilei este absorbită de organism.

Un aport insuficient de zinc, chiar şi pentru perioade foarte scurte de timp, de exemplu o săptămână, reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii şi capacitatea de răspuns a sistemului imunitar.
Conform unui studiu al Dr. Prasad AS. ” Zinc deficiency in patients with sickle cell disease ”, 2002) aproximativ 30% -50% dintre consumatorii de alcool au deficienţă de zinc, deoarece consumul de etanol scade absorbția intestinală a zincului și crește excreția de zinc urinar .În plus, varietatea și cantitatea de hrană consumată de mulți alcoolici este limitată, ceea ce duce la aportul de zinc inadecvat.

Deseori persoanele în vârstă nu asimilează suficient zinc prin alimentaţie deoarece nu au poftă de mâncare sau se hrănesc neechilibrat ca urmare a problemelor dentare.
Disfuncţionalitatile inimii, ficatului, afecţiuni ale tubului gastrointestinal, cum ar fi gastrita sau colita ulceroasă, pusee de răceli dese ne indică faptul că există un deficit de zinc al organismul.

Specialiştii au demonstrat de curând că, dacă iei supliment de zinc sau şi mai bine consumi zinc coloidal atunci când eşti răcit, scapi mai repede de boală, decât dacă ai lua doar clasicele medicamente pentru răceală.
Zincul coloidal acţionează prin legarea directă de viruşi, iar aceştia nu se mai pot prinde de pereţii mucoasei! Zincul topeşte parţial învelişul viruşilor!
Zincul coloidal favorizează multiplicarea limfocitelor care secretă anticorpi şi intervine deasemenea în apărarea organismului împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice.
Din totalul de zinc din organism, aproximativ 70% se află în oase, iar restul se găseşte în sânge, piele şi păr, dar în cantităţi insuficiente, de aceea este necesară suplimentarea acestuia.

Sub formă coloidală, zincul protejează epiderma împotriva îmbătrânirii şi infecţiilor.
Are un efect de catifelare la nivelul pielii vizibil atât datorită consumului intern, cât şi datorită aplicaţiei locale.
Este benefic pentru dumneavoastra sa consumati zilnic zinc coloidal, dimineaţa pe stomacul gol câte 10-30 ml( sau mai mult , după consultarea medicului dumneavoastra neuropat).

Multe simptome prezentate mai sus sunt asociate şi cu alte afecţiuni şi de aceea este bine să consultaţi un medic specialist care să decidă dacă suferiţi de carenţă de zinc sau de altă afecţiune.

Emilia
Echipa Halikali

Lasa o impresie