Blog

DORINŢA – PULSUL VIEŢII

La baza tuturor lucrurilor din Univers, dacă privim dincolo de atomi şi nucleu, se află ENERGIE. Dacă puteţi modifica această energie care creează materia, puteţi să vă transformaţi viaţa. Teoretic, este atât de simplu şi se pare că funcţionează. Dorinţa se poate transforma în realitate.

Atunci când ne dorim ceva, trebuie să ne gândim la soluţii şi nu la probleme, astfel devenim mult mai încrezători în noi, mai optimişti.

Când eşti sănătos, ai o mie de dorinţe, când eşti bolnav, ai numai una.

Cine are însă iubire de viaţă, traieşte în armonie cu viaţa din jurul lui, şi viaţa îl iubeşte pe el şi-l ajută să trăiască fericit, fără a avea o dorinţă a sa proprie, separată în asta.
Iubirea înseamnă să te bucuri de momentul de acum, pe când dorinţa devine un scop, ceva de atins în viitor, ceea ce te separă de momentul prezent, care e însăşi viaţa.
O altă modalitate de a ne concretiza eficient energia, atunci când vine vorba de dorinţele noastre, este să renunţăm la ataşamentul faţă de rezultat.

Indiferent care este dorinţa, nu trebuie să interferam cu ea. Ataşamentul este o formă de teamă, de frică, de indoială şi de îngrijorare, iar acesta îngreunează fluxul natural al inteligenţei.
Când avem o dorinţă, noi ştim care este intenţia noastră, şi trebuie să ne detasăm pur şi simplu, având încredere totodată că Universul va organiza toate detaliile materializării acelei dorinţe.

Aşa cum spuneam la baza tuturor lucrurilor din Univers se află ENERGIA, iar dorinţa se poate transforma în realitate.
Din păcate mulţi dintre noi trăim însă fără a fi conştienţi că viaţa “nu se poate întoarce”, iar timpul este bunul nostru cel mai de preţ.
Cine nu ştie că viaţa nu merge decât înainte şi că ce s-a dus, dus rămâne?
Ei bine, adevărul e că toţi ştim asta! Fie că ne place, fie că nu, lucrurile nu merg decât într-o direcţie şi atunci dorinţele noastre fac diferenţa între a trăi frumos şi a supravieţui.
De multe ori, ne blocăm atât de mult în trecut astfel încât, temându-ne de viitor, uităm să trăim prezentul. Ne-ar mai păsa de ceea ce a fost, dacă am realiza că oricum nu mai putem schimba mare lucru?

Cine suprapune trecutul mort peste prezentul viu, nu stie să îşi dorească viitorul” ne spune bioenergoterapeutul ing. Petre Anca.

Mie personal îmi place să cred că am da tot ce am avea mai bun şi că ne-am lupta cu toată fiinţa noastră să ne apreciem viaţa şi, prin aceasta, calitatea dorinţelor.
Ne mai ramâne doar să încercăm. Este nevoie de ceva efort, de puţină meditaţie pentru un gând curat, dar merită pe deplin orice strădanie.

Emilia,
Echipa HaliKali

Lasa o impresie